Rauma tarvitsee Porin lentokenttää

Harvemmat muistavat, että Raumalta alettiin järjestää taksiyrittäjä Erik Grönqvistin toimesta maakuljetuksia Porin lentokentälle ensimmäisen kerran jo syyskuussa 1956 eli vain kolmisen vuotta Aeron Porista Helsinkiin aloittaman reittilentoliikenteen aloittamisen jälkeen.
”Kasitien reittiä” vuodesta 1989 liikennöinyt Jukka Pietilä sanoo, että Rauma tarvitsee toimivaa Porin lentokenttää edelleen.
– Lentomatkustajat kuljetetaan Raumalta tällä hetkellä joko Helsinkiin, Turkuun tai Tampereelle, mutta uskon liikenteen kääntyvän lentojen taas alkaessa uudelleen Porinkin suuntaan, Raumair Oy:n Pietilä näkee.
– Porin kaupungin vähintään viisivuotinen sopimus Nextjet Sverige AB:n kanssa tuo toimintaan vakautta ja varmuutta, joka takaa jatkuvuuden. Jo se on hyvä viesti, että Porista Helsinkiin ja Tukholmaan operoivan koneen kotikenttä on Pori, hän tiivistää.

Jukka Pietilän mukaan Raumairilla on parisenkymmentä asiakasyritystä, jotka tarvitsevat Rauman seudulta viikoittain maakuljetusta lentokentille. Kuukaudessa yritysten määrä on jo kolmisenkymmentä.
– Minulle on sanottu suoraan, että heikot lentoyhteydet ovat yksi Rauman seudun teollisuuden suurimmista ongelmista. Kiireisillä ammattimiehillä ja -naisilla ei yksinkertaisesti ole aikaa istua tuntitolkulla autossa tai sitten lentokentillä odottamassa sopivia jatkolentoja, selvittää Pietilä.
– Nextjetin huhtikuussa aloittamissa lennoissa on parasta valinnanvapaus, jatkossa pääsee päivittäin useamman kerran niin Helsinkiin kuin Tukholmaankin, Pietilä jatkaa.

Nextjetin lennot Porista alkavat 24.4. Arkipäivisin Saab 340-tyyppisellä potkuriturbiinikoneella lennetään kolme edestakaista vuoroa Helsinkiin ja kaksi Tukholmaan. Sunnuntaisin Porista lähtee yksi edestakainen vuoro molempiin kohteisiin. Lauantaisin lentoja ei järjestetä.
– Tarjonta on niin kattava, ettei kenelläkään pitäisi olla valittamista. Nextjet on ilmoittanut, että tarvittaessa päiväohjelmaan voidaan lisätä vielä yksi vuoro ja takuuvarmasti kapasiteettia on riittävästi myös maaliikenteeseen Porin ja Rauman välille. Nyt autoja on käytössä seitsemän, mutta tarpeen mukaan hankitaan lisää, Jukka Pietilä lupaa.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon