Rauman sairaalassa mittava vesivahinko

SataDiagin ylläpitämä Rauman sairaalan kuvantamisen osasto on toiminut mittavan vesivahingon takia tammikuusta alkaen väistötiloissa. Osaston käytännön toimintaan eivät vesivahingosta johtuvat remonttityöt juurikaan kuitenkaan vaikuta, eikä akuutti ongelma vaaranna myöskään toiminnan jatkumista Raumalla.
– Vesivahingolla ja siitä johtuvilla remontti- ja uudistustöillä ei ole minkäänlaista vaikutusta meidän nykyiseen suunnitelmaamme tarjota raumalaisille vastakin laboratorio- ja kuvantamispalveluita. Toiminta ilman muuta jatkuu Raumalla myös tästä eteenpäin, SataDiag -liikelaitoksen johtaja Harri Hagman vakuuttaa.

Sairaalan kiinteistön omistavan Kiinteistö Oy Rauman Sairaalan toimitusjohtaja Teemu Björnisen mukaan kuvantamisosaston eli entisen röntgen-osaston vesivahinko havaittiin tammikuussa.
– Palopostin vesiputkessa oli vuoto, mistä syystä jouduimme purkamaan lattiarakenteita. Siinä kävi tuurikin, sillä vuotopaikka sijaitsee väestösuojan päällä ja vesi valui hiekkakerrokseen, eikä näin ollen päässyt leviämään muihin rakenteisiin.
– Vuodon alkamisaikaa ei voi tarkkaan sanoa. Kovinkaan pitkään se ei ole kuitenkaan jatkunut, sillä isossa massassa ei ole näkyvissä mitään poikkeavaa vedenkulutuspiikkiä, selvittää Björninen.

Teemu Björnisen mukaan remontin purku- ja kuivaustöiden kustannus tulee jäämään noin 100 000 euroon, vaikka mukana oli myös vaativia asbestinpurkutöitä. Siihen hän ei pysty ottamaan kantaa, mitä varsinaiset rakennustyöt tulevat maksamaan.
– Kokonaiskustannusarviota ei ole vielä tehty, koska korjausrakentamisen arkkitehtisuunnittelu on vielä kesken. Tässä vaiheessa arvioidaan tulevia tilatarpeita, Björninen kertoo.
– Vesivahingon takia kuvantamisosaston tiloja on suljettuna on noin 200 neliömetrin verran. Kysymys on viimeksi 1970-luvun alussa rakennetuista tiloista ja nyt ne on mahdollisuus päivittää nykyaikaan. Muun muassa ovien leveyksiä tullaan muuttamaan, hän jatkaa.

SataDiagin kuvantamisen ylihoitaja Liisa Niskanen painottaa, ettei kuvantamisosasto ole ollut vesivahingosta huolimatta missään vaiheessa kiinni, vaan työt on pystytty hoitamaan tammikuun lopulla käyttöön otetuissa väistötiloissa.
– Kuvantamiseen tuleville asiakkaille remontti näkyy ensisijaisesti siinä, että osaston normaali kulkureitti on suljettu ja käynti on nyt laboratorion puolelta. Kuvantamiseen tuleville asiakkaille on myös järjestetty oma ilmoittautuminen laboratorion aulaan, Niskanen sanoo.
– Yhden kuvantamishuoneen jääminen toistaiseksi pois käytöstä on puolestaan aiheuttanut pieniä muutoksia aukioloaikoihin. Jotta kaikki asiakkaat pystyttäisiin hoitamaan ajallaan, on osasto iltaisin pidempään auki natiivitutkimuksia varten ja tutkimuksissa voi käydä myös muissa kuvantamisen toimipisteissä eli Eurassa, Säkylässä, Huittisissa ja Porissa, lupaa Niskanen.

Ylihoitajan mukaan SataDiagin kuvantamisen palveluksessa Raumalla on noin 20 ihmistä, mutta remonttitöistä huolimatta koko henkilökunta on pystynyt työskentelemään tiloissa myös remontin aikana. Ketään ei siis ole jouduttu lomauttamaan.
– Nyt mietitään kiinteistön omistajan kanssa yhdessä huonesijoitteluja ja muita ratkaisuja uudelleen. Tavoitteena on, että toiminta palautuisi entisiin uomiinsa jo tulevana syksynä, Liisa Niskanen tiivistää.

SV ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon