Reko ja Porin Ravit ryhtyivät yhteistyöhön

Yhteistyökuvio alkuperäisen Reko Porin ja Porin Ravit Oy:n välillä sai sinetin runsas kuukausi sitten. Rekolaiset myyvät tuotteitaan raviradan pääportin luona parkkipaikalla. Ryhmään liitytään jäseneksi Facebookissa ja tilaukset tehdään kullekin viikolle etukäteen. Tuotteet ovat noudettavissa torstaisin kello 17.30-18.30.
– Haluamme raviradalle aktiviteetteja. Reko sopii toimintaamme mainiosti, sillä itsekin pyrimme jatkossa ostamaan myös sen tuotteita. Jakelu on sopivasti torstaisin ja ravit perjantaisin, Porin Ravit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen tähdentää.

Ravipäivinä ravintolassa aterioi noin 400 henkilöä. Tavoitteena on kertoa jokaisesta tuotteesta alkuperä. Ojanen uskoo, että asiakkaat arvostavat sitä tietoa.

Ulvilalainen Laura Tenho on Reko Pori -ryhmän kantavia voimia. Hän kertoo, että ryhmään on helppo liittyä. Facebookin Reko Pori -sivulle klikataan liittymispyyntö ja vastaus tulee tuota pikaa. Sen jälkeen voi ryhtyä tilaajaksi. Toisinaan tuottajilla on ylimääräisiä tuotteita mukanaan, joten paikalle kannattaa poiketa tutustumaan toimintaan ja tuotteisiin, vaikkei vielä olisikaan ryhmäläinen.
– Pakasteita voi tilata vielä jakopäivänä. Esimerkiksi lämpimäisistä toivotaan etukäteistilaukset. Jokainen tuottaja määrittää itse, milloin sulkee Facebookissa tilauksen, Laura Tenho opastaa.
Osan tuotteista voi maksaa tuottajan tilille etukäteen. Esimerkiksi Tenhon tilan tuotteet myydään kilotavarana, jotka maksetaan paikanpäällä tai laskulla.

Janne Ojanen kertoo ehtineensä jo ostaa rekolaisilta jauhelihaa ja kananmunia, jotka näyttävät olevan suurin tuoteryhmä. Peruselintarvikkeiden lisäksi tarjolla on lähialueiden tuottajilta lihaa, jauhoja, kasviksia ja nyt myös taimia. Harvinaisimpia tuotteita ovat viiriäisen ja ankan munat sekä vapaan possun liha.
Ojanen pitää erinomaisena asiana, että pienet tuottajat ja vaihtoehtoiset tuotantotavat pääsevät esille.

Heinäkuussa torstaina 14. päivä Porissa ravataan Reko-ravit osana SuomiAreena-raveja. Ohjastajat lukeutuvat maamme huippuihin.
– Torstai on myös silloin jakopäivä. Ravintolassa ruokailevat voivat käydä myyntikojulla tutustumassa tilaan, josta raaka-aineet ovat lähtöisin, Ojanen vinkkaa.

Pia Rauhalammi