Rita ja Aki jälleen tv-tähtinä

Lauantaina TV Nelosella alkanut Gladiaattorit toi olohuoneisiimme tutut kasvot ja kropat. Mukana on porilainen aviopari Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen. Ritaa luonnehditaan vikkeläksi, naiselliseksi ja pysäyttämättömäksi Laseriksi. Turbo puolestaan on Akin mukaan erittäin positiivinen, ottaa toiset huomioon eikä tunne pelkoa.

Tuotantoyhtiö Aito Media kutsui Ritan ja Akin mukaan ohjelmaan. Hyvinvointialaan keskittyvää bisnestä siviilissä pyörittävä pariskunta kertoo treenanneensa kuukausia ennen kevään kuvausten alkua. Kolmentoista jakson paketin purkittaminen kesti Tampereella puolitoista viikkoa. Osallistujat viettivät sen ajan Mansessa ja asuivat hotellissa.
– Gladiaattorit oli rankka retki, fyysinen koettelemus, pari muotoilee näin jälkeenpäin.
Rahallinen korvaus oli pieni, mutta kokemus sitäkin rikkaampi. Etukäteisvalmistelut kestivät kolmisen kuukautta ja fyysisistä vammoista toipumiset pariskunnan mukaan saman verran. Ritalla on vieläkin kipuilua, mutta sen kanssa tulee toimeen.
– Uusiksi mennään, jos tulevaisuudessa kysytään mukaan, pariskunta tuumii ykskantaan.

Rita on pienestä pitäen tottunut kilpailuhenkiseksi. Hänet muistetaan muun muassa kilpa-aerobicin kolminkertaisena EM-kultamitalistina. Myös Gladiaattorit hän omaksui ajatuksissaan kilpailuksi ja taisteli sen mukaisesti. Aki puolestaan osasi ottaa homman rennommin, viihteen kannalta.
– Sairaan hyvä fiilis ohjelmasta jäi molemmille, he summaavat.
Nämä Porin gladiaattorit innostavat koko perhettä television ääreen katsomaan ohjelmaa. Itse he ovat olleet ohjelman ja kilpailijoiden faneja ensimmäisinä tuotantokausina vuosina 1993–1994. He uskovat luovansa perheiden jälkikasvuille samanlaisia fiiliksiä kuin he ovat aikanaan kokeneet television ääressä.
– Yleisössä oli paljon lapsia ja heidät huomioitiin hyvin. Meistä tuli suorastaan heidän supersankareitaan. Yhteiskuvia napsittiin paljon.
TV-näkyvyyden he uskovat ammentavan osakeyhtiölleen lisätöitä. Yhteistyödiili esimerkiksi Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa on jo sovittu. Pari on mukana Hyvinvointibussinsa kanssa muun muassa SataSisu Syysiskussa perjantaina 29.9.

INFO:
SataSisu Syysisku:
• Pe 29.9. klo 10 – 14 Satakunnan ammattikorkeakoulun Agora-salissa.
• Maksuton ja avoin kaikille
urheilusta kiinnostuneille.
• Urheiluseurojen, kuntosalien esittäytymistä ja näytöksiä, hyvinvointiluento, ryhmäliikuntaa.
• Arvontoja, tarjouksia, ilmainen kehonkoostumusmittaus.
• Renessanssitaiteilijoiden
kerhon livemusiikkia.

Pia Rauhalammi