Sähköpyörä ihailun kohteena

– Saavuin polkupyörällä. Tulee huvi ja hyöty samalla reissulla.
Näin kuultiin monen henkilön suusta viime viikon tiistaina Pyöräile Porissa -tapahtumassa torilla. Voidaan jopa puhua kokoontumisajoista, sillä moni jatkoi tapahtuman jälkeen matkaansa pyöräilylenkin merkeissä.

Erityistä huomiota kiinnitti oranssisiin t-paitoihin pukeutunut ryhmä. Paidassa luki teksti:”Periksi en anna”. Syksyllä 2015 leukemiaan menehtynyt kilpapyöräilijä Marko Vauhkonen esitti viimeisinä toiveinaan muistoajojen järjestämisen, jossa kerätään rahaa leukemiatutkimukseen ja nuorien kilpapyöräilijöiden tukemiseksi. Ensimmäiset ajot järjestettiin syksyllä. Jatkoa saatiin eri paikkakunnilla valtakunnallisella pyöräilyviikolla.

Porissa järjestetään pitkin kesää pyöräilylenkkejä, johon kuka tahansa voi osallistua. Esimerkiksi googlettamalla Porin Kuntolenkit (pyöräily) löydät ohjeet keskiviikkopyöräilyihin.
Varsinkin kilpapyöräilyä harrastavien keskuudessa yhteinen toive on saada viimeinkin talvella levitetyt hiekat pois pyöräteiltä Porista ja Ulvilasta.

Pyöräile Porissa -tapahtuman avaussanoissa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen lupasi ottaa polkupyöränsä käyttöön, sillä pyöräily on häneltä jäänyt hieman taka-alalle.
– Kun asuin keskustasta pidemmällä, pyöräilin päivittäin töihin kaupungintalolle. Se oli hyvää kuntoilua. Esimerkiksi kaupungin nettisivuilta löytyy paljon pyöräilyreittejä. Haastepyöräilykampanja on menossa. Kirjatkaa nimenne vihkoihin, kaupunginjohtaja muistutti.
Hän palasi avaussanoissaan myös lapsuuteensa. Siihen aikaan maaseudulla oli tapana hankkia polkupyörä lapselle, kun tämä varttui kouluikään. Koulumatka oli kilometrejä, joten pyörällä oli todellinen tarve.
– Polvet olivat monesti verillä, kun soratiellä harjoittelin pyörällä ajoa, Luukkonen muisteli hymyillen.

Tapahtuman järjesti Porin kaupunki yhteistyössä Liiku ry:n ja Satakunnan Viikon kanssa.
Arvontapalkinnot on arvottu ja voittajat tavoitettu.

Pia Rauhalammi