Satakunnan Viikko palkintosateessa

Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat ry on valinnut kaupunkilehtien Vuoden päätoimittajaksi 2016 Kim Huovinlahden Satakunnan Viikosta. Valinta julkistettiin kaupunki- ja paikallislehtien Suurilla Lehtipäivillä Haikon kartanossa Porvoossa viime torstaina.
Palkintoraati perusteli valintaa muun muassa sillä, että Huovinlahti on osoittanut, kuinka suhteellisen pienellä joukolla saadaan paljon näkyvää aikaan paikkakunnalla. Hän on myös pääkirjoituksissaan ajankohtainen ja kantaaottava.
Omien ja asiakaslehtien lisäksi Satakunnan Viikon väki pyörittää muun muassa Porin kävelykadun Käviksen markkinointia ja tapahtumia sekä alueellisia messuja.
Suomen kaupunkilehtien päätoimittajat ry on valinnut Vuoden päätoimittajan nyt viisi kertaa. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet Lasse Virtanen, Aamuset (2012), Mika Laine, Itäväylä (2013), Martti Turunen, Forum 24, (2014) ja Tiina Nousiainen, Lounais-Lappi, (2015).

Satakunnan Viikon laariin satoi palkintoja myös kaupunkilehtijuttuja ja kaupunkilehtikuvia mitanneesta kilpailusta. Tuottaja Sanna Jääskeläinen sijoittui juttusarjassa toiseksi kolumnillaan Pakolaisen sukua. Kolmanneksi kuvakilpailussa sijoittui toimittaja/valokuvaaja Pia Rauhalammin kuva Rohkeasti erilainen pari, joka on julkaistu Satakunnan Viikon kuukausijulkaisussa.
Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Aimo Salonen Karjalan Heilissä. Voittajat valitsi viestintäalan yrittäjä, toimittaja Ilkka Vänttinen.
Vuoden kaupunkilehtikuvasarjan voitti Johanna Erjonsalo kuvalla Helsingin Uutisten juttuun Tanssikonkari kisaa ensi kertaa baletissa. Parhaat kuvat valitsi KSF Median valokuvaaja Niklas Tallqvist.
Vuoden 2016 paras kaupunkilehti on Uusi Rovaniemi. Tuomariston mukaan lehden uskottava ote journalismiin pysyy vankan tasaisena, ja lukijalle jää ammattimainen kuva.

Tuntematon