Satakunnan Viikkolehdet osti Suur-Tampere-lehden

Satakunnan Viikkolehtien liiketoiminta laajenee toukokuussa Tampereelle, kun yhtiö
alkaa kustantaa kaupunkilehti Suur-Tamperetta. Kauppa solmittiin viime viikolla.

Satakunnan Viikkolehtien toimitusjohtaja Kim Huovinlahti näkee laajentumisen Tampereen markkina-alueelle luonnollisena kasvuna.
– Satakunnan Viikkolehdistä on kasvanut Satakunnan suurin ilmaisjakelulehtien kustantaja ja Satakunnan Viikko on maakunnan suurin kaupunkilehti yli 100 000 kappaleen jakelulevikillä, muistuttaa Huovinlahti.
– Olemme kasvaneet viime vuosina vauhdilla ja avasimme tammikuussa konttorin Raumalla. Media-alan lisäksi tapahtumatuottamisesta on tullut meille uusi, kasvava liiketoiminta-ala. Tampere on nykytilanteessa meidän näkökulmastamme kiinnostava, kehittyvä ja kasvava markkina-alue lähialueella.

Huovinlahden mukaan Suur-Tampere-lehden myötä Satakunnan Viikko pystyy palvelemaan myös satakuntalaisia ilmoittajia aiempaa paremmin.
– Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaille näkyvyyttä niin Pirkanmaalla kuin Satakunnassakin.

Suur-Tampere ilmestyy tällä hetkellä kerran kuukaudessa ja sen jakelumäärä on 150 000 kappaletta. Lehti jaetaan Tampereen lisäksi Pirkkalaan, Kangasalle, Lempäälään, Valkeakoskelle, Akaaseen, Nokialle, Ylöjärvelle ja Hämeenkyröön. Lehteä on kustantanut Pirkanmaan Sanomat.
Huovinlahden mukaan Satakunnan Viikkolehtien tavoitteena on kehittää Suur-Tampere-lehteä ja kasvattaa sen ilmestymiskertoja.
– Uskon, että Tampereella on tilaa kasvavalle Suur-Tampere-lehdelle. Tämä palvelisi niin ilmoittajia kuin lukijoitakin.

Pirkanmaan Sanomien toimitusjohtaja Olli Sirén on hyvillään siitä, että Suur-Tampere löysi itselleen omistajan, joka on valmis jatkamaan lehden kustantamista ja satsaamaan lehteen.
– Alusta asti oli selvää, että Satakunnan Viikkolehdet haluaa kehittää Suur-Tamperetta. Se oli myös ehto kaupalle. Pirkanmaan Lehtitalon erityisosaamista on paikallislehtiliiketoiminta. Satakunnan Viikkolehdillä on näyttöä menestyksekkäästä kaupunkilehtiliiketoiminnan kehittämisestä, sanoo Sirén.

Suur-Tampere ilmestyy liiketoimintakaupasta huolimatta tämän vuoden normaalisti kuukausilehtenä. Pirkanmaan Sanomat kustantaa lehteä 10.5. asti ja siitä eteenpäin Satakunnan Viikkolehdet.

Satakunnan Viikkolehdet kustantaa Satakunnassa kuutta lehteä (Satakunnan Viikko, Asuntoviikko, Ulvilan Seutu, Satakunnan Yrittäjä -lehti, Kuukausilehti ja MeriPorilainen), järjestää messuja, markkinoi Porin kaupan keskus – Kävistä ja ylläpitää lounaspori.fi -mobiilipalvelua.
Suur-Tampere-lehti kuuluu Pirkanmaan Lehtitalo -konserniin. Konserni julkaisee neljää paikallislehteä sekä Ideapark NYT -lehteä. Konserniin kuuluu myös Pirkanmaalla ja Satakunnassa kuuluva Radio SUN sekä FUN Tampere. Lisäksi konserniin kuuluu valtakunnallisesti kauppakeskusten äänimaailmoihin erikoistunut Mall Voice.

Sanna Jääskeläinen