Siihen tulikin päiväkoti!

Entisen Herralahden päiväkodin tontilla Porissa alkoi vajaa vuosi sitten tapahtua. Rakentaminen herätti ohikulkijoissa suunnatonta mielenkiintoa, sillä punaisen, modernin rakennuksen ulkonäkö ei viitannut asuintaloon. Jännityksestä päästiin, kun ulko-oven yläpuolelle ilmestyi teksti Puinnintien päiväkoti.
– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, päiväkodin johtaja Pirjo-Riitta Sillberg hehkuttaa samalla kuin siirtelee salissa huonekaluja.
Hänen unelmiensa päiväkodissa olisi ruokasali ja liikuntatila yhdistettyinä. Siirtoseinällä huoneen voisi tarvittaessa jakaa. Tällainen suuri, yhteinen tila ei mahtunut nykyiseen suunnitelmaan.
– Saimme muutetuksi alkuperäistä suunnitelmaa niin, että poistimme piirustuksista väliseiniä. Ne korvattiin siirtoseinällä. Näin saimme tänne salitilan, Pirjo-Riitta kiittelee.

Lapsille ja vanhemmille järjestettiin taannoin tutustumistilaisuus uutukaiseen rakennukseen. Kauratassut eli eskarilaiset aloittivat syyskauden naapurissa sijaitsevassa Herttuan koulussa ja pääsivät siirtymään uuteen päiväkotiin kuun alussa. Samana päivänä 1–5 -vuotiaiden Ohravekarat-kokopäiväryhmä asettui taloksi.
– Meillä on tässä ryhmässä peräti viidet sisarukset. Myöhemmin aloittavat Vehnävesselit ja Ruiskukat, johon kuuluvat päiväkodin kuopukset. Hoitolapsemme ovat 1–6 -vuotiaita.
Ryhmien arvellaan olevan täynnä viimeistään keväällä.

Rakennuksen kokonaispinta-ala on 773,5 neliömetriä. Luksuksena mainittakoon, että jokaisella neljällä ryhmällä on oma sisäänkäyntinsä.
Pirjo-Riitta työskenteli aiemmin Riihikadun ja Tiilimäen päiväkodeissa. Puinnintiellä hän aloitti, kun ensimmäiset suunnitelmat olivat jo alulla. Hän pääsi kuitenkin esittämään omia toiveitaan rakennusarkkitehdille, ja se tuntui erittäin mieluisalta.
– Meillä on täällä tehoneliöt käytössä. Menimme ajan hengen mukaisesti talous edellä, päiväkodin johtaja tietää.
Muunneltavuus ja tavaroiden helppo siirtely ovat tätä päivää. Modernissa päiväkodissa tavarat kulkevat liikuteltavissa vaunuissa, ja lapset saavat olla omissa tiloissaan. Myös kalusteissa on pyörät alla.
– Tilamme ovat hienosti muunneltavissa. Muun muassa kerrossängyt saadaan litteiksi ja niitä säilytetään joutoaikoina kaapeissa. Vuokratekstiilit ja kuljetuspalvelu hoitavat pyykityksen. Petaamme sängyt, mutta muuten aikaa säästyy siihen tärkeimpään eli lasten kanssa olemiseen.

Pia Rauhalammi