Suviseurat näkyivät kassavirrassa

Seurakunnan Suviseurat rikkoi kävijäennätyksiä Porissa. Kävijämäärä tuntui myös Karjarannan Shell HelmiSimpukan viikonlopun myynneissä.

Suviseurojen vaikutuksia lähialueen yrityksiin arvuuteltiin ennen tapahtuman alkua runsaasti. Suomen suurin vakiintunut yleisötapahtuma yli kaksinkertaisti Porin väkimäärän viikonlopuksi, mutta seurojen oma elintarvike- ja tuotemyynti asetti kysymysmerkkejä alueen yrittäjille.
– Suviseurojen vaikutus myynteihin oli täysi mysteeri, sillä vastaavasta ei ollut aiempaa kokemusta. Hyvin kuitenkin meni, kertoo Karjarannan Shellistä vastaava yksikön päällikkö Diana Kangasjärvi.
Karjarannan Shellillä varauduttiin kasvaviin kävijämääriin hyvissä ajoin. Kangasjärvi kuulosteli kokemuksia samankaltaisilta yrittäjiltä aiempien vuosien tapahtumapaikkojen läheisyydestä.
– Kyselin kokemuksia ja konkreettisia vinkkejä, miten Suviseuroihin tulisi varautua. Kaikki vinkit eivät osuneet Porin Suviseurojen kohdalla nappiin, mutta kokonaiskuva hahmottui neuvojen pohjalta hyvin, kertoo Kangasjärvi.
Huoltoaseman hyllyille tilattiin tavaraa huomattavasti tavanomaista kesäviikonloppua enemmän. Vilkkaaseen viikonloppuun varauduttiin myös työntekijöitä lisäämällä.
– Viikonlopun myynneissä oli huomattava kasvu, jopa kaksinkertainen tavalliseen viikonvaihteeseen verraten. Kyllä siihen voi olla erittäin tyytyväinen. Onneksi sää suosi Suviseuroja – jäätelöä ja kahvia kului runsaasti, Kangasjärvi iloitsee.
Ruuhka- tai vaaratilanteita ei huoltoaseman ympärille muodostunut, vaikka kasvanut liikennemäärä näkyi myös polttoaineen myynnissä.
– Vaikka tankkaajia oli paljon tavallista enemmän, pysyi liikenne tasaisen rauhallisena koko viikonlopun. Hyvä niin, sillä ehdimme jo täällä pohtia, miten lisääntynyt automäärä sopii suht ahtaaseen pihapiiriimme, sanoo Kangasjärvi.
Suviseurojen organisaatiosta kerrotaan, että paikalle saapui ennätysmäärä uusia kävijöitä ympäri Satakuntaa.
– En itse ehtinyt alueella vierailla. Takana on 64-tuntinen työviikko ja meno jatkuu samanlaisena, naurahtaa Kangasjärvi.
Kiireisen Suviseuraviikonlopun jälkeen ei pitkää hengähdystaukoa huoltoaseman väelle jää, sillä Pori Jazzin vaikutukset näkyvät Shellillä jo tällä viikolla.
– Jazzkadun rakennustyöt tuntuvat meillä jo nyt selvästi lisääntyneessä lounasmyynnissä. Ei tässä lepäämään ehditä, mutta se ei haittaa. On tämä hieno heinäkuu! kertoo Kangasjärvi riemuiten.

LAURA PULLINEN

Tuntematon