”Tämä oli vasta alkua”

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski myhäilee tyytyväisyyttä puhuessaan raumalaisesta laivanrakennusteollisuudesta. Viime viikolla julkaistu uutinen tanskalaisen Mols-Linien 68 miljoonan euron lauttatilauksesta oli Koskelle kuin ennenaikainen joulupaketti.
– Tilaus merkitsee aivan älyttömästi Rauman kaupungille. Missään vaiheessa ei annettu periksi, vaan tähän on tähdätty ja tähän on nyt tultu. Mutta vieläkin paljon suurempaan tähdätään. Olen varma, että tämä oli vasta alkua. Itse asiassa Rauma on kuvioissa mukana jo aika pitkälläkin, sanoo Koski arvoituksellisesti.

Kaupunginjohtajan panos oli vahva, kun jo 1500-luvulla alkanutta telakkaperinnettä alettiin käynnistää uudelleen syksyllä 2013. STX Finland oli juuri ilmoittanut Rauman telakan lopettamisesta, mutta Raumalla ei jääty toimettomiksi. Jo seuraavan vuoden maaliskuussa ilmoitettiin, että telakka-alue siirtyy rakennuksineen ja irtaimistoineen kaupungin omistukseen.
– Rauman kaupungin panos telakka-alueessa on tällä hetkellä noin kaksi miljoonaa euroa pääomasijoitusrahasto Kasvattajarahasto ky:n kautta. Kaupunki on sen suurin omistaja. Olemme valmiit investoimaan vielä lisääkin erillisen kiinteistöyhtiön kautta, Koski selvittää.

Rauman telakan toimintaa kesäkuussa 2014 pyörittämään lähteneen Rauma Marine Constructions -yhtiön eli RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen vahvistaa Kari Kosken puheet siitä, että uusia tilauksia on lupa odottaa.
– Työn alla on kaksi erillistä projektia, joiden julkistaminen on kuitenkin täysin tilaajien käsissä. Voisin kuvitella, että uutisia olisi tulossa jo tänä syksynä, Pöntynen kertoo.
– Meneillään olevat projektit ovat tuoneet meille jo tässä vaiheessa hyvin töitä, kuormaa on ollut jo useamman kuukauden ajan noin 200 miehelle, hän jatkaa.

Mol-Linienin Bornholmin liikenteeseen tilaaman 158-metrisen autolautan suunnittelu ja materiaalin hankinta on Pöntysen mukaan jo aloitettu ja varsinaiset terästyöt päästään käynnistämään ensi keväänä.
Parhaimmillaan työtä on tarjolla samaan aikaan noin viidellesadalle rautakouralle.
– Uusi yritys joutuu lähtemään tarjouskilpailuissa aina takamatkalta ja ponnistelu on ollut kieltämättä kovaa. Olemme kuitenkin koko ajan luottaneet siihen, että vielä tärppääkin. Koko ajan parempaan ollaan menossa, Heikki Pöntynen tiivistää.

RMC:n toistaiseksi vielä salassa pidettävät projektit ovat työllistäneet myös raumalaista Logistikas Oy:tä, joka hallinnoi telakka-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä useamman tuhannen neliömetrin varastotiloja. Yhtiön toimitusjohtaja Toni Brigatin mukaan RMC:n luomaa yritysverkostoa palvellaan telakalla jo nyt kahdessa vuorossa.
– Lauttatilauksien myötä toimijoiden määrä kasvaa dramaattisesti ja meillä on valmiudet siihen, että kaikki toimii ja tavaraa riittää.
Telakka-alueella on valmiudet myös uuden 4 000 neliön logistiikkakeskuksen rakentamiselle, mutta kirkasta aikataulutusta ei ole vielä tehty. Töihin päästään tarvittaessa kuitenkin hyvinkin nopeasti, Brigatti sanoo.
Raumalle tehtävistä investoinneista on ilmoittanut myös Rauman telakan alueella toimiva Rolls-Royce Marine. Potkureita valmistava yhtiö ilmoitti viime viikolla, että se investoi Raumalle lähivuosina jopa 57 miljoonaa euroa.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon