Tervetuloa syksy ihanine vaatteinesi

Pimenevistä illoista ja sateen ripsunnasta viis, sillä muoti lupaa katukuvaan tuoreita värejä, printtikuvioita housuihin, kimonoihin, leveähihaisiin toppeihin ja tunikoihin. Perusvärien rinnalle nousevat viininpunainen, metsänvihreä, roosa, navyn sininen. Rohkea pinkki voimistuu sävyltään loppuvuotta kohden. Myös pirteä punainen piristää pukeutujia syksyn edetessä.
Harmaudesta ei ole tietoakaan, sillä mallistoa voi kutsua upeaksi värien ja printtien ilotulitukseksi. Myös kerrospukeutuminen kukoistaa.

Vaatteiden linjat sopivat jokaiselle vartalolle, sillä valinnanvaraa riittää kapeista leveisiin. Vajaamittaiset housut ovat edelleen suosittuja. Niissäkin on tarjolla kapealahkeisia malleja, mutta myös leveitä vaihtoehtoja.
Trendikästä on pukeutua samettiin. Materiaalista on saatavilla esimerkiksi housuja, mekkoja, hiuspantoja. Tekoturkistakki on yksi must-vaate. Katukuvan valloittavat myös midihameet, liehuvat lahkeet ja toisaalta kapeat puntit. Vaihtoehtoja riittää jokaisen makuun.

Kerrospukeutuminen on jopa suotavaa. Yhdistele, kokeile ja virittele esimerkiksi erilaisia takkeja ja puseroita. Muun muassa voit pujottaa vyön vyötärölle muhkean neuleen kaveriksi ja pukea kokonaisuuden päälle nahkatakin.
Vyötäröt esiin! Tarjolla on näyttäviä vöitä, ja isompaankin takkiin tai neuleeseen saa muotoa ja tyylikkyyttä vyöttämällä.

Nainen on nainen syysviimassa ja talvellakin. Jos haluat kulkea muodin huipulla, hanki verkkosukat tai -sukkahousut. Ne olivat hittejä kesällä ja varsinainen instagram-villitys. Trendi jatkuu ja voimistuu vaan pikkujoulua kohden kuljettaessa.

Lähde: Sanna Bal

Miksi valitsin tämän asun?

1. Sanna Bal
– Leveät, värikkäät viskoosihousut, musta nahkatakki ja pusero edustavat hyvin syksyn uutuuksia. Valkoiset tennarit sopivat kokonaisuuteen.
Vila Porin henkilökunnasta syysmuotia esittelevät Sanna Bal, Erika Silvennoinen, Matilda Schwartz-Kröger ja Taru Hellsten-Hatanpää. Vila avaa uuden myymälän Puuvillaan ensi viikolla.

2. Erika Silvennoinen
– Printtiä ja kukkakuviota on tulevan syksyn ja talven muodissa paljon. Tykkään puseron hillityistä väreistä ja 7/8 -pituisista, suoralahkeisista housuista. Korvakorut ovat isot, sillä asusteet saavat olla näyttävät.

3. Matilda Schwartz-Kröger
– Rakastan frilloja. Tähän neuleeseen naisellinen frilla sopii erinomaisesti. Runsas neule ja keinonahkalegginsit ovat hyvä yhdistelmä, jonka kruunaa vaaleanroosa pomper-jacket.

4.Taru Hellsten-Hatanpää
– Raitapaita raikastaa asukokonaisuuden. Tänä päivänä hihat saavat olla pitkät. Valitsemani takki on kevyt ja vuoriton. Keinonahkahameessa on niin kutsuttu paperbag-vyötärö. Verkkosukkahousut ovat must, samoin hattu on osa asukokonaisuutta. Myös pehmeän pörröisiä pipoja näkyy katukuvassa.

Pia Rauhalammi