Uusi bilehalli, käykää peremmälle!

Satakunnan Viikko vuokraa entisen oluthallin heinäkuun tapahtumaviikon ajaksi. Hallissa järjestetään illanistujaisten lisäksi ainakin MegaOutlet.
Säpinä jatkuu Porin oluttehtaan entisessä hallissa vielä Tuntemattoman Sotilaan näytäntökauden loputtua. Porin Teatteritalo Oy:n toimitusjohtaja Anttivesa Knuuttila ja Satakunnan Viikkolehtien toimitusjohtaja Kim Huovinlahti allekirjoittivat perjantaina vuokrasopimuksen, jossa Satakunnan Viikko vuokraa oluthallin kesällä käyttöönsä ajalla 7.–15. heinäkuuta.
– Tämä on meille iso asia, että saamme olla mukana elävöittämässä kaupunkia omalla osuudellamme, Huovinlahti sanoo.

Oluthallin kuuman kesäviikon avaa MegaOutlet, joka on avoinna perjantaista sunnuntaihin 7.–9.7. Satakunnan Viikon myyntijohtaja Jani Haanpää kertoo, että luvassa on suuri shoppailutapahtuma.
– Mukaan on tulossa tuotteita niin aikuisille kuin lapsille, laidasta laitaan ja edulliseen hintaan. Paikalliset yrittäjät ovat tervetulleita myymään tuotteitaan tapahtumassa.
Tapahtumaviikko jatkuu hallissa erilaisten gaalailtojen ja vastaanottojen merkeissä. Luvassa on esimerkiksi Porin Yrittäjien perinteinen Pyry Jazz 2017.
Loppuviikon ajan hallissa keskitytään bailaamiseen. Torstaista lauantaihin sieltä löytyy Ravintolamaailma ja elävää musiikkia.
Entinen oluthalli on 3 400 neliön kokoinen. Juhlatilana sinne mahtuu jopa 3 000 asiakasta.

Porin Teatteritalo vuokrasi entisen oluthallin Tuntematon Sotilas -näytelmän estradiksi. Anttivesa Knuuttila kertoo, että halli saatiin toimivaan kuntoon ja syntyi ajatus, että sille voisi olla muutakin käyttöä.
– Lähdimme hakemaan ratkaisua, joilla voisimme vireyttää Porin kesää SuomiAreena-viikolla, hän kertoo.
Se ratkaisu siis löytyi, mutta muuten halli on näillä näkymin kesäkaudella tyhjillään. Porin Teatteritalon vuokrasopimus siihen päättyy heinäkuun lopussa.
– Haave olisi, että saisimme halliin muutakin toimintaa, esimerkiksi kesäkuulle mahtuisi hyvin.

Tuntemattoman Sotilaan viimeinen näytös on 13. toukokuuta. Halli tyhjennetään näytelmän rakenteista ja rekvisiitasta toukokuun loppuun mennessä.
Anttivesa Knuuttila kertoo, että teatteri järjestää hallissa huhti- ja toukokuussa kirpputoreja ja huutokauppoja, joissa myydään tavaroita teatterin varastoista.
– Tarjolla on vaikka minkälaista käyttökelpoista tavaraa. Lisäksi myymme esimerkiksi tekniikan laitteistoa.

Tulevan kesän jälkeen entinen oluttehtaan halli puretaan. Anttivesa Knuuttila sanoo, että vaikka tila saatiin nyt toimivaksi, se ei kestäisi sellaisena tulevia vuosia.
– Vanhassa rakennuksessa on omat haasteensa. Rakensimme sen tilapäiseksi ja se on palvellut Tuntemattoman Sotilaan esityksiä erinomaisesti.
Elokuussa Oluthalli palaa osaksi omistajansa MVR-Yhtymän suunnitelmaa. Se saa väistyä Karhukorttelin uudisrakentamisen tieltä.

Sanna Jääskeläinen