Uutta viritystä luvassa – Kiina odotuttaa

Matkamessujen hulinasta arkeen palanneessa VisitPori-organisaatiossa maanantaina vaikutti kiireiseltä. Toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere ehtii sanoa, että Porin matkailu sai messuilla näkyvyyttä isommassa kehyksessä. Saaristomeren puitteisiin uinut Pori sai hänen mukaansa paljon enemmän tätä kautta kuin yksin olisi saanut.
– Oli meillä siellä Yyterin hiekkaakin mukana, hän heittää oheen.

Toimitusjohtaja sanoo, että Yyterin ja Kirjurinluodon matkailuun rakennetaan uutta maaliskuuhun mennessä. Myös toinen matka-idea on työstettävänä. Hän haluaa kehitystyöhön mukaan tavallisen kansan – tapa on vielä ratkaisematta.
– Olen ollut tehtävässä kaksi viikkoa ja meneillään on nyt nykytilan kartoitus yhtiön osalta. Samalla selvitetään, minkä varaan matkailua ryhdytään rakentamaan.

Hän myöntää, että Suomea matkailullisesti ilahduttaneet kiinalaiset kiinnostavat myös Porissa. Miten tämä muuttuisi alueella euroiksi, on vielä mietinnässä.
– Suhtaudun tähän vakavasti. Yksi kiinnostavimmista ulottuvuuksista on Satakunnan ammattikorkeakoulun tekemä yhteistyö Kiinan kanssa.
Kyhä-Mantere huomauttaa, että ulkomaanmatkailua ajatellen toimiva lentoyhteys on välttämätön. Parhaillaan VisitFinland kehittelee Helsinki-Vantaan kentälle Kaukoidästä tuleville kohdematkailua, joka saisi olla korkeintaan kolmen tunnin etäisyydellä lentokentältä. Toimitusjohtaja Kyhä-Mantere pohtii, että Porin pääseminen tämän piiriin on rajatapaus – ainakin ilman lentoyhteyttä.

Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja, Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtajaksi valittu Marko Mikkola sanoi taannoin Satakunnan Viikon haastattelussa, ettei liikematkailu Porista Helsinkiin lentokoneella tule kannattamaan. Hän toivoi silloisen Porin Seudun Matkailu Oy:n Maisan ryhtyvän miettimään, miten voisi turistiryhmiä lennättää muualta tänne.
Kyhä-Mantere sanoo, ettei hän kahden viikon työrupeaman jälkeen halua ottaa tähän kantaa. Matkapaketteja tehdään, kuten matkamessuilla Aavan meren rannalla -paketti näytti.
Lentoliikenteen idea-avaukset kuten liikenneopistoyhteistyö ovat sikäli hyviä, että sieltä muhii taas uusia ideoita.

Visit Pori Oy
Tunnettiin ennen
MAISAna, seudullisena matkailuyhtiönä.
Omistajana tänään
ainoastaan Porin
kaupunki ja nimi vaihtui
vuodenvaihteessa.

Jukka Silvast