Valmistelut sujuvat koko perheen voimin

Ulvilalaisen Annika Hiisikeron, 18, silmät sädehtivät. Hän on juuri palannut Turusta oikeustieteellisen valmennuskurssilta ja sai hyvät eväät tuleviin pääsykokeisiin. Toki luettavaa vielä riittää, mutta pohja on erinomainen.
Lukuaherruksen lomassa omakotitalossa on menossa juhlien valmistelut. Kutsuvieraita on tulossa lähes sata, ja kaikki järjestelyt tehdään oman väen kesken.

Ylioppilaskirjoituksiin Annika osallistui syksyllä ja keväällä. Hän kirjoitti kaikkiaan seitsemän ainetta.
– Olen kirjoituksiin tyytyväinen. Ainakin alustavasti ne menivät hyvin, ja lakki on varma. Tulokset saapuvat viimeistään 25. päivä. Lakkiaispäivä on lauantai 3. kesäkuuta. Epävarmoille tulee kova kiire juhlien järjestelyissä. Helpotti, kun saimme aloittaa jo nyt. Kutsutkin ovat melkein valmiit, iloinen Annika juttelee.

Työterveyshoitajana työskentelevä äiti Anu kantaa juhlista päävastuun. Juristi-isä Sami sekä sisarukset Samuli, 16, ja Anniina, 13, häärivät mukana jokainen aikataulujensa sallimissa rajoissa.
Hiisikeroilla on paljon sukulaisia, ja he asuvat Ulvilan lähituntumassa.
– Väkeä tulee vauvasta vaariin. Oikeastaan nuorin on 3-vuotias ja iäkkäin on äidinisänäiti eli isomummu Porista. Vieraat kutsutaan kahdessa erässä, joten kaikki mahtuvat hyvin oleskelemaan. Tilaa on sekä sisällä että pihapiirissä. Luvassa on perinteiset kemut, Annika arvelee.
Harava ruohokasan vieressä puutarhassa kertoo aherruksen alkaneen. Pihaan mahtuu hyvin sateen varalta teltta sekä mukavasti pöytäryhmiä istuttaviksi.

Tarjoilu koostuu alkumaljasta, kylmästä buffetpöydästä, kahvista ja britakakusta. Pöydän antimet valmistuvat omassa keittiössä.
Ensimmäinen vierasryhmä saapuu kello 13 ja seuraava kello 15. Ilta on varattu Annikan kavereille. Äiti on luvannut tehdä heille boolia juhlistamaan tuoretta valkoista lakkia. Nuorison ilta jatkuu Porissa muiden ylioppilaiden mukana.

Nilkkapituista juhlamekkoa Annika kertoo etsineensä jo jonkin tovin. Vielä ei ole tärpännyt, mutta hän on luottavaisin mielin. Hän haluaisi mekossa olevan näyttävä yläosa, jolloin korut voisivat olla vaatimattomat.
Valmistautuminen käy nopsaan, sillä Annika meikkaa itse, ja äiti on luvannut kihartaa hiukset.
Päivän ja illan tärkein asu ovat kengät. Väärä valinta tietää tuskaisia hetkiä. Annika on ollut kaukoviisas. Hän osti poikaystävänsä ylioppilasjuhliin vuosi sitten kauniit, beesit korkokengät. Ne osoittautuivat heti jalkaan sopiviksi ja ovat olleet käytössä jo useamman reissun.

Pia Rauhalammi