Ville esiintyy joukkoineen Kankaanpäässä ja Raumalla

Auton matkamittari näyttää vuosittain 30 000 kilometriä. Näin vastaa porilaislähtöinen tenori Ville Salonen, kun häneltä kysyy, paljonko hän on reissun päällä vuosittain. Satakunnassa oopperalaulajaa kuullaan lauantaina 25. helmikuuta klo 16 Kankaanpääsalissa. Paikallinen Zonta-kerho tarjoaa jo toista kertaa oopperanystäville Pohjois-Satakuntaan elämyksen. Tällä kertaa kyseessä on Gaetano Donizettin ooppera Lemmenjuoma.

Juonesta kerrottakoon sen verran, että nuori ja rikas tilan emäntä Adina (Päivi Pylvänäinen) kertoo väelleen tarinaa lemmenjuomasta. Häntä kuuntelee joukon mukana nuori talonpoika Nemorino (Ville Salonen), joka on rakastunut Adinaan. Kylään saapuu kersantti Belcore (Joonas Asikainen). Hänet majoitetaan Adinan taloon.
Samoin kylään saapuu myös Tohtori Dulcamara (Juha-Pekka Mitjonen). Mies myy kyläläisille kaikki vaivat parantavia ihmerohtoja. Nemorinolle tohtori myy pyynnöstä lemmenjuomaa. Luvassa on hauskoja kommelluksia, mutta lopussa Adina ja Nemorino saavat toisena. Kersantti ja tohtori puolestaan jatkavat matkaansa uusiin kyliin. Säestyksestä vastaa harmonikkataiteilija Matti Pulkki.
Kankaanpään Zonta-kerhon ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja Helena Löytökorpi kertoo lippujen maksavan 35 euroa, hintaan sisältyy väliaikatarjoilu. Lippuja myydään jonkin verran myös ovelta.

Helsingissä perheineen asuva Ville kertoo esiintyjien tavanneen toisensa vuonna 2015 Punkaharjulla Putikon Hovi -kartanossa oopperan merkeissä. He työstivät International Music of Love -festivaaleille Verdin La Traviatan, joka Zonta-kerhon toimesta esitettiin myös Kankaanpäässä.
– Yhteistyö venäläisen oopperaseurueen kanssa on ollut antoisaa. Kesällä kierrämme Itä-Suomessa Lemmenjuoma-kiertueella.Voisimme hyvin tulla esiintymään myös Poriin, esimerkiksi Rakastajat Teatteriin ja mielellämme vaikka ympäri Satakuntaa, Ville ehdottaa.
– Oopperaseurueemme on pieni, niinpä esityksemme kustannukset eivät ole päätä huimaavia, hän huomauttaa.
Ville on ollut mukana perustamassa Helsinkiin Aleksanterin teatteriin oopperatalon nimeltään Opera Box. Elokuussa nähtiin ja kuultiin sen ensimmäinen oma tuotanto. Elokuun lopussa järjestetään Oopperafestivaali Helsingin oopperakesä peräti kolmen oopperan voimin.
– Mukana on myös lastenooppera eli tarjoamme vähän kaikille jotakin, Opera Boxin johtaja Ville Salonen määrittelee. Hän kertoo olevansa laulamisen ohella myös tuottaja, joka hoitaa raha-asiat, pesee vessat, jne.

Salosen oma lastenooppera Hopeinen lusikka vierailee Raumalla maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Lähes kolmetuhatta lasta tutustuu näin oopperan maailmaan. Orkesterina on harmonikka. Esiintyjinä ovat Ville Salonen sekä Anu ja Juha Hostikka.
– Oli hieno ele Rauman kaupungilta tehdä näin oopperaa tutuksi lapsille. Se on upea tienavaus, Ville kiittelee.

INFO:
Lemmenjuoma-oopperan rooleissa nähdään Päivi Pylvänäinen,
Ville Salonen, Joonas Asikainen ja Juha-Pekka Mitjonen.
Soitosta vastaa hanuritaitelija Matti Pulkki.
Tenori Ville Salonen on syntyjään Porista. Hän on opiskellut sekä yhteiskuntatieteiden että musiikkitieteiden maisteriksi. Ville on perustanut Helsinkiin Aleksanterin teatteriin kavereidensa kanssa Opera Boxin. Ensi kesänä järjestetään Helsingin ensimmäiset oopperafestivaalit.

Pia Rauhalammi