Vuoden Yrittäjäperhe löytyy Rauman Akusta

Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe valittiin nyt jo 28:nnen kerran. Valinta osui Rauman Akun vuonna 1958 perustaneen Antti Lammin jälkeläisiin, joista tytär Taina Lammi otti yrityksen vetovastuun reilut kymmenen vuotta sitten. Tänään toiminnassa ovat Tainan lisäksi mukana hänen lapsensa Minna-Elina Halonen ja Mikko-Matti Pelamo, avomiehensä Vesa Backman sekä serkkunsa Jarkko Uusitalo.
– Olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni siitä, että he antoivat minulle mahdollisuuden lähteä miesten hommiin. Vuoden Yrittäjäperheeksi valitseminen on yksi osoitus siitä, että hyvin on pärjätty. Isä on visionääri, jonka tekemät ratkaisut kantavat edelleen hedelmää, Taina Lammi sanoo.
– Tammikuussa mukaan tulee myös toinen poikani eli Antti-Ville Pelamo. Työntekijöitä on kaikkiaan 31, missä luvussa on mukana myös oma väki ja ensi vuoden alussa määrä nousee kolmella, paljastaa Lammi.

Rauman Akun yritystoiminta siirtyi Lammin perheen haltuun kokonaan vuonna 1972. Alun perin pelkästään akkuja myynyttä yritystä kuvaa nyt parhaiten luonnehdinta teknisen alan erikoisliike. Akut muodostavat tänä vuonna noin 9,3 miljoonaan euroon nousevasta liikevaihdosta enää vain yhden prosentin verran.
– Laajeneminen alkoi vuoden 1983 syksyllä, kun Rauman Akku muutti nykyisiin tiloihin Rauman sataman portille. Tällä hetkellä toimintamme jakaantuu käytännössä kolmelle eli sektorille eli työkalu-, kiinnitystarvike- ja teollisuuden kunnossapito-osastoihin. Varastosta löytyy viimeisimmän tiedon mukaan jopa 34 000 eri nimikettä, Jarkko Uusitalo selvittää.
– Pelkkä hyvin hoidettu varasto ja valikoima eivät menestystä ja kasvua takaa, vaan siihen tarvitaan myös laajaa tietotaitoa, ammattitaitoa, palveluhalukkuutta ja sitoutumista. Niitä kaikkia meiltä löytyy, korostaa Uusitalo.

Työkalut tulivat Rauman Akun hyllyille reilut 20 vuotta sitten eli vuonna 1995 ja kiinnitystarvikemyynti alkoi vajaat kymmenen vuotta myöhemmin, kun Lammin perhe hankki omistukseensa Rauman Pultin.
– Merkittävimmät asiakkaamme löytyvät teollisuudesta. Kun siellä menee hyvin, menee meilläkin hyvin, Vesa Backman tiivistää.

ASKO TANHUANPÄÄ

Tuntematon