Yyterin Helmi on Vuoden kaupunkiteko

Porin vuoden 2016 Kaupunkiteko on Yyterin rantaravintola Helmi.
Yyterin rannan uusin tulokas vakuutti kaupunkitekoraadin. Ravintola on raadin mielestä toimiva ja kaunis, se tuo Yyteriin vetovoimaa. Lisäksi se kertoo Yyterin kylpylähotellin yrittäjäpariskunnan Seppo ja Sinikka Mäki-Ullakon sitoutumisesta Yyterin kehittämiseen.
– Yyteri on Porin helmi. Kun yrittäjä panostaa ja ottaa taloudellisen riskin alueen kehittämiseksi, hän on palkinnon ansainnut, sanoi raadin jäsen Matti Ratsula.
Mäki-Ullakot ovat tehneet Yyterissä pitkäjänteistä työtä vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Yrittäjien panostus alueella on ollut tärkeää, sillä kaupungin osuus Yyterin kehittämisessä ja markkinoinnissa on ollut pieni.
Helmi sai kiitosta myös siitä, että se on tehty ihan tavallisille ihmisille.
Raadin jäsen Kristiina Nieminen kertoo ensikäynnistään Helmi-ravintolassa elokuun loppupuolella.
– Terassi on vau! Upea paikka, niin hieno kuin Barcelonassa olisi ollut, hän kuvaili.

Vuoden kaupunkiteon valitseminen on kaksivaiheinen. Satakunnan Viikon lukijat saivat ehdottaa tekoja, jotka ovat parantaneet kaupunkilaisten elämänlaatua, kaupungin viihtyisyyttä, vetovoimaisuutta ja tunnettuutta.
Voittajan valitsi raati, jossa olivat mukana Citycon Finland Oy:n kauppakeskus/kiinteistöpäällikkö Tero Kormano, Huittisten Säästöpankin toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti, Muotitavaratalo Ratsulan toimitusjohtaja Matti Ratsula, MVR-Yhtymän toimitusjohtaja Rami Viitasaari, Satakunnan Osuuskaupan viestintä- ja markkinointipäällikkö Leena Mettälä, Veikko Lehti Oy:n tiedottaja Kristiina Nieminen ja Satakunnan Viikon päätoimittaja Kim Huovinlahti.

Hyviä ehdotuksia tuli lukijoilta tänäkin vuonna paljon. Raati päätti jakaa neljä kunniamainintaa. Ne saavat Kallon Loisto -kahvilan perustaja Kari Hakala, Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisa, Reposaari-yhdistys ja Lavian Nuorisoseura.
Perustelut kunniamaininnoille:
Kallon Loisto -kahvilan vetäjä Kari Hakala perusti sinnikkäästi kahvilansa vastustuksesta huolimatta. Rohkealla teollaan Hakala toi samalla upean Kallon esiin ja keskusteluihin.
Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisa täyttää 20 vuotta. Sen aktiivinen toiminta on ulospäin näkymätöntä, mutta käyttäjille tosi tärkeätä.
Reposaari-yhdistys on kaupunginosayhdistys, joka taitaa yhteisöllisyyden ja yhteen hiileen puhaltamisen. Lukuisat kekseliäät tapahtumat keräävät väkeä Reposaareen kauempaakin.
Lavian Nuorisoseura rakensi Huuhkajavuoren kesäteatteriin katon talkoilla. Mukana talkoissa oli myös paikallisia yrityksiä. Kesäteatterin kautta kaupunginosaan saadaan uudenlaista toimintaa, teatterin lisäksi muun muassa konsertteja.

Vuoden kaupunkiteko valittiin nyt seitsemättä kertaa. Aiemmin palkinnon ovat saaneet SuomiAreena, Air 100, Porin Ässät, Pori Jazz, Porispere ja Pensselisetä Markku Tanttinen.

Porin vuoden 2016 Kaupunkiteko-palkinto
luovutetaan voittajalle Porin Päivän
torijuhlassa lauantaina 24.9. noin kello 12.20.

Sanna Jääskeläinen