Yyterin kylpylähotelli vaihtoi omistajaa

Yyterin kylpylähotelli Oy vaihtoi tiistaina omistajaa, kun Mäki-Ullakoiden perhe myi hotellin, rantaravintolan ja kiinteistöön kuuluvan ranta-alueen uudelle satakuntalaiselle yrittäjäryhmälle. Mäki-Ullakoiden omistukseen jäivät Yyterissä olevat loma-asunnot, Yyterin villat ja he jatkavat niiden vuokraamista.

Yyterin kylpylähotelli Oy:n uusi hallituksen puheenjohtaja on porilainen asianajaja Sampsa Kataja ja uutena toimitusjohtajana aloitti Minna Laine. Molemmat ovat myös yhtiön osakkaita. Laineella on vankka kokemus Yyterin kylpylähotellista, jossa hän on työskennellyt liki kaksikymmentä vuotta, viimeksi hotelli- ja ravintolapäällikkönä.

Uusien omistajien tavoitteena on kehittää Yyterin kylpylähotellia voimakkaasti.
– Tarkoituksena on muun muassa rakentaa hotelliin lisäkerros, jonka kaava jo nykyisellään sallii, kertoo Sampsa Kataja.
Lisäkerrokseen tulisi korkeatasoisia huoneistoja, jotka on tarkoitus myydä osakkeiksi. Myyntituloilla rahoitetaan kiinteistön muuta saneerausta. Suunnitelmissa on lisäksi rakentaa ainakin osiin nykyisiä huoneita parveke merelle päin. Suunnitelmat lähtevät käyntiin välittömästi.
Katajan mukaan Porin kaupungin edustajien kanssa on keskusteltu jo siitäkin mahdollisuudesta, että osa uusista lisäkerroksen huoneistoista saataisiin vuoden 2018 asuntomessujen etäkohteiksi.

Minna Laineen mukaan hotellissa jatkuvat myös huoneremontit, lisäksi hotellin yleisten tilojen saneeraus alkaa syksyllä.
– Rantaan on tarkoitus saada lisää viihdykkeitä ja rantaravintola Helmen aukioloaikoja laajennetaan, kertoo Laine.
Laine ja Kataja kaipaavat Yyterin rantaan myös laituria. Sellaisestakin on ollut jo kaupungin kanssa keskusteluja. Luonnonsuojelusopimus sallii laiturin rakentamisen.
– Laituri mahdollistaisi uutta palvelutarjontaa ja vaikkapa vesibussiliikenteen, sanoo Laine.

Kataja uskoo, että kylpylähotelliin tehtävät investoinnit rohkaisevat myös muita yrittäjiä ja kaupunkia investoimaan alueeseen.
– Yyteri on matkailullisesti Pohjolan helmi. Se on listattu Euroopan parhaiden rantojen joukkoon. Potentiaalia siis on, sanoo Kataja.

Yyterin hotelli on valmistunut vuonna 1974, kylpylä vuonna 1990. Hotellissa on tällä hetkellä 113 huonetta.

Kim Huovinlahti