A-
A+
Tanssinohjaaja Cecilia Jullenmaan tunti alkoi viime tiistaina silmäkulmia pyyhkimällä. Jullenmaa luuli tulevansa pitämään Fitness-tanssituntia Tanssitaivas ry:n salille normaaliin tapaansa. Hänen ystävillään, ja Tanssitaivas ry:n hallituksen jäsenillä oli kuitenkin toiset suunnitelmat.
Ennen kuin tanssittiin askeltakaan Jullenmaa yllätettiin ojentamalla hänelle Suomen seuratanssiliiton (SUSEL) myöntämä hopeinen ansiomerkki.
Viimeisestä Satakuntaan myönnetystä vastaavasta ansiomerkistä on jo aikaa. Ansiomerkki myönnettiin Jullenmaalle seuratanssin eteen tehdystä talkootyöstä ja tanssikulttuurin edistämisestä.
– Yhtään en osannut odottaa mitään tällaista, Jullenmaa tunnelmoi.
Ensi kosketuksen parketilla liitelyyn hän sai hieman yli parikymppisenä lavatanssikurssilla Turussa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Asiat etenivät nopeasti, ja reilun vuoden päästä naisella oli jo tanssinohjaajakoulutus käynnissä.
Ujona tyttönä Jullenmaa ei uskaltanut tarjota itseään oma-aloitteisesti jo olemassaoleviin tanssiseuroihin opettamaan. Se oli kuitenkin asia, jota hän halusi tehdä. Niinpä ystäväporukalla päätettiin perustaa Poriin oma tanssiseura.
Uusi seura sai nimekseen tanssitaivas ry. Jullenmaa arvelee, että se oli tuohon aikaan kaupungissa ensimmäisiä lavatanssiin keskittyneitä yhdistyksiä.
Yhdistyksen nimen takana on myös tarina.
– Aikoinaan kävin kavereiden kanssa paritansseissa 4-5 iltana viikossa. Koska Porissa niitä ei järjestetty niin usein, ajelimme ympäri Suomea. Tanssiessani musiikki vie minut mennessään, ja olen täysin irrallaan arjesta. Sanoin aina, ikään kuin leijailen tanssitaivaassa. Joten sitten kun yhdistyksen nimeä mietittiin, tanssitaivas sana nousi esiin, Jullenmaa muistelee.
Nykyisin yhdistyksen järjestämässä tanssitaivaassa leijailee noin pari sataa jäsentä, sekä suuri joukko yhdistykseen kuulumattomia lajin harrastajia. Parhaimmillaan jäsenmäärä on ollut jopa noin kaksinkertainen.
Tällä hetkellä tanssitaivas ry:n tunnit on koronan vuoksi vedetty minimiin. Normaaliaikana tanssitaan kuutena iltana viikossa.
Jullenmaalle on aina ollut tärkeää, että kaikilla on mahdollisuus tanssia eri elämäntilanteissa. Yhdistyksen tanssitunnille pääsee edullisesti, sillä monet opettajista pitävät tuntejaan vapaaehtoispohjalta.
Jullenmaan tunneilla ovat hyvin monenlaiset ihmiset rajoituksistaan riippumatta päässeet nauttimaan lajista. Hän on opettanut tanssia muun muassa vanhuksille, kehitysvammaisille ja näkövammaisille.
Viimeksi mainittujen ohjaaminen opetti paljon myös Jullenmaata itseään. Näkökyvyttömälle ihmiselle jokainen liike oli osattava sanoittaa mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Kokemus tarjosi hyviä eväitä myös näkevien opettamiseen.
Ravintie 1
28130 Pori
Isokatu 21
26100 Rauma