A-
A+
Jukka Silvast
Kaisa Löfgren saapuu kahvivieraaksi hymyillen, iloisella mielellä siitäkin huolimatta, että viime vuonna Suomen elämää hallinnut koronavirus leikkasi bisneksistä pääosan.
– Vapaa-aikaa on enemmän, perhe on saanut aikaa sekä asioiden mittasuhteet ja järjestys ovat ehkä kirkkaammin mielessä kuin aiemmin, Löfgren pohtii menneen vuoden myönteisiä tapahtumia.
Löytyy myös lisää – ammatilliset opinnot, joita hän on vienyt tehostetusti eteenpäin kun on ollut aikaa.
– Jos nyt sitten huhtikuussa valmistuisin, hän avaa tavoitettaan.
Hänestä tulee matkailuun ja tapahtumatuotantoon kouluttautunut opettaja, joihin hän paneutuu Tampereen ammattikorkeakoulussa. Löfgren kertoo, että aina välillä täytyy tehdä uusia avauksia.
– Opiskelun ammatillisten aineiden opettajaksi aloitin kylläkin jo ennen koronaviruksen saapumista, hän täsmentää.
Löfgreniltä löytyy myös muotisuuntautuneeseen työjaksoon linkittynyt vaatetusalan erikoisammattitutkinto ja lastentarhanopettajan tutkinto.
– Olen silloin tällöin tehnyt lastentarhassa sijaisuuksia. Ne tehtävät tulevat vastaan vain kovin pikaisina hälytyksinä, hän kertoo.
Raumalaislähtöinen, Porissa asuva Kaisa Löfgren tunnetaan etenkin tapahtumien järjestämisestä, myös juontajana ja esittelijänä. Joku on saattanut aikoineen törmätä häneen Viking Linen laivoilla risteilyohjelmien vetäjänäkin. Hänen yrityksensä Succee Oy operoi koko Suomen alueella ja kauppakeskustapahtumat ovat olleet iso osa bisnestä.
– Ihmisiä saadaan tapahtumiin kyllä helposti vaikka tähtiesiintyjä pestaamalla. Silti tärkeintä on saada tapahtumissa mukana oleville yrityksille lisämyyntiä. Se on tämän työn taito.
Löfgren opettajaopinnoista huolimatta ei aio luopua tapahtumien tuottamisesta kokonaan, niin hän ajattelee tänään. Nykyiset opinnot ovat tavallaan jatkoa hänen elämäntavalleen.
– Olen opiskelut jotain koko ajan.
Toisaalta hän on miettinyt sitäkin, että nykyinen bisnes ja työnkuva ovat sitoneet hänet viikonlopputöihin jo kauan. Onko tämän viikkorytmin aika ohi, sen aika näyttää.
Nykyinen arki tehostetun opiskelun lisäksi on sisältänyt virtuaaliseminaarien järjestämistä, tapahtumastriimauksiakin. Hän myöntää, että ala tarjoaa vain murto-osan aiemmista työtilauksista.
– Valittaminen ei kuulu ominaisuuksiiní, ehkä pärrääminen silti, hän sanoo.
Tulevista näkymistä hän on hieman pessimistinen.
– Pelkään pahaa. Merkit ja signaalit ovat siihen suuntaan. Kevät tässä menee ainakin. Toivottavasti tämä korona-aika kesällä helpottuisi. Ei rajoituksia helposti vapauteta. Jos huonosti menee, kärsimme tästä koronasta vielä ensi vuoden puolellakin.
Missä kahviteltiin?
Petras Cafe on perinteinen Porin kävelykadulla sijaitseva kahvila-konditoria sekä lounasravintola.
– Meillä nautit kupposen kuumaa sekä paikan päällä vastaleivotut konditoriatuotteet joka päivä, kertoo yrittäjä Petra Onnela.
Vitriinit tarjoavat valikoiman itse tehdyistä pullista aina suolaisiin herkkuihin salaatteineen.
– Sesonkituotteet saavat paikkansa myös kuukausittain, kuluttajat haluavat herkutella ajoissa niillä, Onnela lisää.
Alkuvuosi koostuu rommilla kostutetuista Runebergin tortuista, laskiaispullista sekä lämpimistä suolaisista tuotteista. Onnela mainitsee kevättä ja syksyä piristävät Pintxo-viikot, joihin hekin osallistuvat.
– Otamme tuulahduksia koko ajan maailmalta ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakasta tuotteissa. Koko ajan pitää tuoda uusia tuotteita rinnalle.
– Kahvilakulttuuri on rantautunut hyvin Poriin. Ihmiset haluavat elämyksiä, nauttia hetkestä ja olla palveltavana, hän kokee.
Petras Cafe avoinna ma–la 8–19. Verkkokauppa auki 24 h. Asiakaspaikkoja sisällä kahdessa kerroksessa 100 ja terassipaikat lisänä.
Ravintie 1
28130 Pori
Isokatu 21
26100 Rauma