A-
A+
Setämiehen kaverit olivat jostain käsittämättömästä syystä päässeet osallistumaan jos jonkinmoisille jazz-viikon kutsuille. Niissä oli kuulemma ollut yhteneväisenä puheenaiheena Porin uuden kaupunginjohtajan valinta. Mielipiteitä asiasta oli ollut niin kunnallispoliitikoilla, virkamiehillä kuin erilaisten sidosryhmien edustajillakin.
Yhden koulukunnan mukaan uusi kaupunginjohtaja ei voi tulla Porista. Porissa jo valmiiksi vaikuttava kaupunginjohtaja olisi kuulemma verkostoitunut täällä niin, ettei voisi vapaasti toimia, eikä olisi vapaa vaikutteista eikä intressiryhmistä.
Toisen koulukunnan mukaan uusi kaupunginjohtaja pitäisi tulla kunnallishallinnon ulkopuolelta ja olla vahva elinkeinoelämän toimija, kun kuntien tehtävätkin muuttuvat. Kun kaupungin organisaatiossa ovat jo kokeneet toimialajohtajat, jotka tuntevat kunnallisen päätöksenteon mahdollisuudet ja mahdottomuudet, niin uudelta kaupunginjohtajalta ei tällaista kokemusta tarvitsisi vaatia.
Kolmas koulukunta taasen katsoo, että uudella kaupunginjohtajalla pitää olla nimenomaan kunnallishallinnon kokemusta, jotta ymmärtää, miten kunta toimii ja miten luottamushenkilöt pitää ottaa huomioon.
Neljänsien mielestä Poriin pitää valita kaupunginjohtajaksi valtakunnan tason vaikuttaja eli Poria suurempi kaupunginjohtaja.
Setämiehelle kerrotun mukaan kaikissa puheenvuoroissa yhteistä oli, että uusi kaupunginjohtaja muuttaa kaiken: muuttotappion muuttovoitoksi, velat saataviksi ja reittilennot valtion piikkiin.
Setämies nukkuu kesäyönsä rauhassa, kun tietää, että porilaisten onneksi uuden kaupunginjohtajan valinnan tekevät paikallissenaattorit. He tietävät, mikä on parasta Porille. Setämies kuuli myös, ketä kaikkia kerrottuihin kriteereihin sopii ja ketä niillä rajataan ulkopuolelle, mutta nimilistat jääköön seuraan kertaan.
Setämies Musasta