A-
A+
Jari Perkiömäki nimettiin Porin kulttuurilähettilääksi vuonna 2017, kuva on saman vuoden kesältä.
Porin kaupungin kulttuurilautakunta nimesi helmikuussa 2017 tohtori Jari Perkiömäen Porin kolmanneksi kulttuurilähettilääksi. Aiemmin nimetyt kulttuurilähettiläät ovat professori Jorma Uotinen ja teatteritaiteen maisteri Mari Rantasila. Porin kulttuurilähettilään tehtävä on edistää valtakunnallista Pori-tuntemusta. Ennen pandemia-aikaa kulttuurilähettiläälle järjestettiin Porissa vähintään yksi keskustelutilaisuus vuodessa. Kysyimme kulttuurilähettiläistä, kysymyksiin vastasi Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.
Onko tarkoitus nimetä uusi Porin kulttuurilähettiläs? Jos, niin millaisin perustein valitaan?
– Asiasta ei ole vielä keskusteltu tarkemminn mutta kevään 2022 on tarkoitus asia viedä keskusteluun sivistyslautakuntaan. Mikäli lautakunta päätyy uuden kulttuurilähettilään nimeämisen kannalle, niin tuolloin katsotaan perusteet ja nimeämisen ajankohta. Itse näkisin, että kulttuurilähettiläs (jos sellainen vielä nimetään) voisi tällä kertaa olla vaihtoehtoisesti myös nuori, uransa alkutaipaleella oleva tekijä, jonka nimeäminen kulttuurilähettilääksi hyödyntäisi molemminpuolisesti sekä toimijaa itseään että kaupunkia. Tähän tapaan on nimetty erinäisiä lähettiläitä kunnille viime vuosina ympäri Suomen.
Mikä on mielestäsi kulttuurilähettiläiden rooli tänä päivänä?
– Valitettavasti aika nimellinen. Kulttuurilähettiläät kyllä tiedetään, mutta juuri heidän kulttuurilähettilässtatukseensa liittyvää toimintaa (tapahtumia, keskusteluita ym.) ei viime vuosina ole järjestetty.
Onko nykyisille kulttuurilähettiläille suunnitteilla tilaisuuksia Porissa yhdessä tai erikseen?
– Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla kulttuurilähettiläisiin liittyviä tilaisuuksia.
Teksti ja kuva: Sanna Jääskeläinen